Důležité info

Přesun stránek proběhl z : http://knizkyhezkycesky.blog.cz/

Archangel's Kiss - 1/2 37. kapitola

pondělí, 27. leden 2014 

Raphaelova tvář postrádala jakýkoli výraz. "Elena není tím, kdo připravil únos dítěte."
Někdo zalapal po dechu a Elena si uvědomila, že to byla Michaela. Žena archanděl stála po Raphaelově levici, ale nyní se otočila k Anoushkce.
"Lži," prohlásila Anoushka a jak se její tělo zotavovalo, začínalo se jí lépe dýchat. "Ta lovkyně si myslela, že by se proslavila, kdyby zabila anděla."
Následující slova z Eleny prostě vylítla. "Pomáhala jsem zabít archanděla, já se nikomu prokazovat nemusim."


Neha povstala, její pohyby byly tak ladné, tak plynulé, jako pohyby krajty, kterou hýčkala, jako svého domácího mazlíčka. "Dej mi svou mysl."
Raphael zvedl ruku, ve které vzplál andělský oheň a v tom samém okamžiku Eleninu mysl zaplavila vůně deště a moře. "Eleny se nikdo ani nedotkne. Měla bys prohledat mysl Anoushky."

Najednou nad sebou zaznamenala nějaký pohyb a pak už vedle ní přistával Aodhan. Vzhledem k úhlu jeho sestupu by pro něho bylo jednodušší přistát mezi Raphaelem a Michaelou. Anděl byl pokryt takovým množstvím krve, že se jeho diamantově jasná křídla změnila v rezavá. To ale nebylo důvodem, proč celé nádvoří utichlo. Aodhan držel v náruči upíra, kterému chyběly všechny končetiny. Ale i přesto byl stále naživu.

Elena sama se sebou bojovala, aby neukázala hrůzu, kterou pocítila. Naposledy, když viděla upíra v tomto stavu, byl ten muž obětí, kterou několik dní mučila protiupíří aktivistická skupina.
"Pane." Aodhan své břímě položil na zem. "Zadržel jsem Anoushky šéfa stráže. Jeho mysl ukrývá pravdu."

Z pohledu, který měla Anoushka ve tváři, nebylo o upírově identitě nejmenších pochyb. Elena si toho všimla jen proto, že se na Princeznu zrovna dívala – záblesk bolesti a ztráty. Žena anděl k tomu upírovi skutečně něco cítila. Ale ani to nestačilo. Vstala a jedním ze svých neskutečně rychlých, hadích pohybů, popadla své kukri a vrhla ho po upírově hrdlu.

Raphael ho ale stačil chytit za ostří a na upírův zraněný hrudník začala odkapávat krev z jeho pořezané dlaně. "Favashi, Tite, vezměte jeho mysl."
Tichá žena archanděl, která vládla Persii zavřela oči a velký, černý archanděl udělal to samé. Celé to nemohlo trvat ani vteřinu.
"Vinna," zašeptala Favashi směrem k Neze. "I kdyby jí Astaad prominul vraždu jeho konkubíny, i kdyby jí Titus prominul zabití ženy z jeho území, i kdyby jí Raphael prominul mučení muže spadajícího pod jeho ochranu a útok na jeho družku, ani tak bys ji nemohla zachránit."

"Porušila náš nejvyšší zákon." K tak obrovskému muži, jemuž se svaly rýsovaly i kolem lesklé kovové zbroje, zakrývající jeho hrudník, se tento tichý hlas vůbec nehodil.
"Napadnutí dítěte," zamumlal Astaad téměř akademickým tónem hlasu a dvěma prsty si uhlazoval malou, úzkou, černou bradku, "je možná posledním tabu, které jsme ještě nepřekročili. Pokud bychom se dostali i za tuto hranici, tak bychom se klidně mohli odevzdat temnotě, která nás všechny pronásleduje."
"Ten chlapec ale nezemřel," odpověděla Neha.

"Vražda nebo brutální útok, trest je stejný – a to dítě se ocitlo tak blízko smrti, že by na tom stejně nezáleželo." Promluvil archanděl s železně pevným hlasem a zlatě hnědýma očima – Elijah. "Nejhorší však je, že to neudělala sama. Učila druhé, jak si vychutnat bolest nevinných."
"Ve chvíli, kdy by se stala členem Kádru, měla v plánu unést i další andělské děti," řekla Favashi truchlivým, ale neoblomným hlasem, "chtěla vládnout svým andělům tím, že by jejich děti držela jako rukojmí."
"Potvrzuji." Prohlásil Titus tiše.

"Dokonce ani já," zašeptala Lijuan s náznakem překvapení v hlase, "nezacházím takhle daleko." Na denním světle její oči téměř nebyly vidět. "Co si to porodila, Neho?"
Co se stalo potom, se slilo v jednu rychlou, rozmazanou šmouhu. Michaela brutálně tvrdým gestem mávla rukou, po další vteřině upadla Anoushkce z těla hlava a všude kolem se rozstříkl tepenný gejzír krve. Zasáhla Elenin obličej, i její oblečení, ale zatímco Neha s hlasitým výkřikem vstala ze země, Elena se přinutila zůstat nehybně stát na místě.

Michaela pokračovala se smrtelnými šlehajícími pohyby a Nehy nehty se prodloužily a změnily se na černé drápy.
Bože, měj slitování. Anoushky tělo bylo kousek po kousku rozsekáváno na cáry.
Neha vystartovala rychlostí, které by nikdy nemohl dosáhnout žádný smrtelník a začala svými drápy drásat Michaelinu tvář. Po jejích nehtech zůstávaly černé stopy. Michaela zasáhla Nehu rukou do hrudi a odstrčila ji od sebe pryč. Černé škrábance na její tváři se změnily v odporně, hnilobně zelené... a pak se začaly hojit, jakoby Michaely tělo Nehy jed vypudilo ven. V momentě, kdy se Neha opět postavila na nohy, byla Michaely tvář kompletně zahojená. Jed ztekl na čtvercově tvarované dlažební kostky nádvoří a začal se prožírat skrz ně.

Neha se otočila ke své dceři a v očích se jí zračilo utrpení. "Je dost stará, aby-"
To, co zbylo z Anoushky těla, sežehl chladný, modrý andělský oheň. Elena sledovala Raphaelovu nemilosrdnou tvář. Tvář archanděla, který právě vynesl rozsudek. Rychlost, se kterou byla žena anděl popravena s ní otřásla až do morku kostí. Elena s tímto rozsudkem ale souhlasila – do nejdelší smrti nezapomene na obraz Samova zkrouceného, krvavého těla.

Vzduch proťal Nehy výkřik. Byl natolik pronikavý, že se stal něčím nepochopitelným. Královna Hadů a Jedů padla uprostřed nádvoří na kolena a začala si vlastními drápy rvát vlasy z hlavy. Raphael ukročil o krok dozadu a setkal se s Eleniným pohledem. Bylo na čase odejít.
Odešli pěšky, všichni, dokonce i Lijuan. Bylo to tichým projevem respektu.
Nikdo z nich nepromluvil ani v okamžiku, kdy došli na hlavní nádvoří, které pohlcovala oslepující sluneční záře. Bylo naprosto prázdné. Takhle ho Elena za celou dobu svého pobytu neviděla. Najednou sluneční světlo zakryly stíny. Z východu se valila obrovská mračna. Elena vzhlédla a zamrazilo ji.

Ještě nebyl všemu konec.

10 komentářů:

  1. Děkuji za další kapitolu ! ! ! Marta

    OdpovědětVymazat
  2. Uuuu.... tak to bylo masakrózní :D Už se těším co z toho vznikne :)
    Děkuju za exelentní překlad ;) -Peťa

    OdpovědětVymazat
  3. Veľmi pekne ďakujem.

    OdpovědětVymazat
  4. Ďakujem za preklad.No to teda bolo,to som teda zvedavá ,čo bude ďalej.:) Lenka

    OdpovědětVymazat
  5. Moc děkuji za pěkný překlad. Katka

    OdpovědětVymazat
  6. Moc děkuji. Veronika

    OdpovědětVymazat
  7. Díky za další pokračování

    OdpovědětVymazat