Důležité info

Přesun stránek proběhl z : http://knizkyhezkycesky.blog.cz/

Archangel's Kiss - 1/2 39. kapitola

pátek, 31. leden 2014

„Nedovolím, aby se ten mor rozšířil do mé země.“ Nakonec vstoupila do kruhu i Neha, která s Lijuan sdílela hranice území. Její zuřivost našla svůj cíl. Lijuan mávla rukou a každý jednotlivý archanděl v kruhu začal krvácet z řezných ran na tvářích i na tělech. „Možná je načase, aby měl svět jen jednoho archanděla.“

Elenu napadlo, zda si někdo z nich uvědomil, že Lijuan stále krvácela. A že její krev začínala tmavnout do téměř černé barvy. Pohledem zamířila k Adrianovu mrtvému tělu. Upíři byli Stvořeni pomocí toxinu, který byl pro anděly škodlivý. Za normálních okolností tento toxin změnil člověka v upíra a pak se stal neškodným. Ale – co se s tím toxinem stane, když je upír vzkříšen z mrtvých? Když je znovuzrozen?

Raphael její otázku pochopil a otřel se křídlem o to její. Zdá se, že se toxin také znovuzrodí. A je znovuzrozen v silnější a smrtelnější podobě.
Zabije jí to?
Ne. Ale mohlo by být snazší ji porazit. Dotkl se její mysli. Tenhle boj bys nepřežila. Dostaň se odsud pryč a ostatní vezmi s sebou.
Eleně se téměř rozlomilo srdce napůl. Jestli umřeš, tak jí donutim, aby tě přivedla zpátky.
To bys mi neudělala, Eleno. Ucítila závan moře a větru. Ale buď si jistá, že nemám v plánu umírat – ještě jsme spolu netančili, tak jak tančí andělé.

Pak byl z její mysli pryč. Zatlačila do pozadí své obavy i bolest a podívala se na Aodhana. Byla připravená udělat, co po ní její archanděl žádal. Začala spolupracovat s Jasonem a překvapivě i s Nazarachem a Daharielem a podařilo se jim zalarmovat přítomné dvořany. Většina z nich odešla. Zůstali jen znovuzrození.

„Zabijte je,“ nařídila Elena a odložila lítost do temného pozadí své mysli. „Jestli se jí podaří jim vydat rozkazy…“
„Mohla by zneškodnit Raphaela i zbytek Kádru.“ Jason se podíval na pistoli, kterou svírala v ruce. „Nejrychlejší metoda je setnutí hlavy.“ Anděl tasil z pouzdra, skrytého za zády, lesklý černý meč. Elena si do tohoto okamžiku vůbec nevšimla, že ho tam měl. „Miř na jejich srdce, Eleno. My se postaráme o zbytek a ujistíme se, že už nepovstanou.“
„To mi vyhovuje.“ Začala střílet. Ukázalo se, že pistole, která měla roztrhat andělská křídla, nebyla na srdce znovuzrozených – upírů i lidí - tak efektivní, jako by byla obyčejná pistole, ale svoji práci přesto odváděla. Ve chvíli, kdy jí došly náboje, přešla na nože.

Jejich úkol byl neradostný… přímo smutný. Bez Lijuanina aktivního vedení, znovuzrození nevěděli, co mají dělat a většina z nich prostě jen stála na místě. Několik z nich se snažilo utéct, ale i jejich pokusy byly chabé. Elena neměla vůbec dobrý pocit z toho, co dělala, ale přesto se to udělat muselo. Protože pokud by se znovuzrození začali krmit a pokud by své oběti, po té, co by je zabili, nechali v celku, pak by tyto oběti povstali. A celý svět by zachvátila vlna vražedného znovuzrození.
Pokud by si tuto skutečnost uvědomil jen jediný z nich…

Když zvedla ruku do vzduchu, setkala se s unaveným párem modrých očí. Jakmile ho zasáhla, odrážela se v nich jen vděčnost. O okamžik později mu Jasonův meč usekl hlavu. Z andělova černého ostří žhnul plamen, který ze znovuzrozeného v několika vteřinách zanechal pouhé uhlíky. Elena nemohla spustit pohled ani z jeho meče, ani z anděla, který byl snad příbuzný se samotnou temnotou.

„Hotovo.“ Aodhan schoval své meče. Znovuzrozené, které Jason nespálil svým ohnivým mečem, rozsekal Aodhan na kousky.
Nazarach s Daharielem používali své vlastní metody, ale výsledkem bylo nádvoří, na kterém zůstal jen Kádr a jejich malá skupinka.
„Věřím, že je načase odejít.“ Nazarach jí nabídl rámě. „Že bychom si přeci jen zatančili?“
„Dokážu se odsud dostat sama.“ Radši by si podřízla vlastní hrdlo, než aby se s ním kamkoli vydala. Anděl s jantarovýma očima sklonil hlavu. „Pak doufám, že si u tebe mohu zamluvit tanec, až se potkáme příště.“ A pak vzlétl.

Dahariel počkal, dokud Nazarach neodletěl a pak řek, „pokud Raphael přežije, řekni mu, že může mít toho upíra, kterého si ode mne přál odkoupit. Ten chlapec už je příliš zlomený na to, aby mi byl ještě k něčemu dobrý.“ Vyletěl k nebi ještě dřív, než dokončil větu.

„Musíme jít,“ řekl Jason a jeho hlas byl tak napjatý, že mu téměř nerozuměla. Elena se ohlédla zpět, ale nespatřila nic jiného, než zářící bílý žár - statickou stěnu, která blokovala veškeré její pokusy spojit se s Raphaelovou myslí. Stáhlo se jí srdce. Ale rozhodla se odejít, protože ji o to její archanděl požádal. A pokud by přežil, zuřil by – a on přežije – kdyby zjistil, že ona zemřela. Když se rozeběhli, síla za jejich zády se začínala exponenciálně zvyšovat. Stávalo se z ní inferno, které je ve vlnách zasahovalo silou spalujícího ohně.

Elena vyběhla po krátkém schodišti a Jason s Aodhanem běželi těsně vedle ní. „Je to moc nízko!“ Zakřičela a bylo jí jasné, že odtud se jí nikdy nepodaří vzlétnout.
Jedna ruka ji chytila pod levou paží, druhá pod pravou. V mžiku složila křídla. V momentě, kdy Jason s Aodhanem vzlétli, vzduchem se rozneslo hrobové ticho – zářící bílý žár spojených archandělských sil vcuclo vakuum a pak to celé expandovalo zpět do prostoru. Bála se, že je to také vcucne, ale oběma andělům se nakonec nějakým záhadným způsobem podařilo vzlétnout.
„Leťte!“
Ale Jason s Aodhanem počkali ještě další tři vteřiny, než ji pustili. Elena instinktivně roztáhla křídla, jejichž špičky se stáčeli pryč od smrti, která je pronásledovala. Vzduchem se stále ve vlnách šířil žár a každá z těch vln byla nebezpečnější, než ta předchozí. Spatřila pod sebou upíry, kteří v běhu padali mrtví k zemi. Slyšela výkřiky lidí, jejichž domovy se vznítily obrovskými plameny. Viděla anděly, kteří se pokoušeli uniknout a snažili se vzlétnout výš k obloze. Ale přestože byla slabší a pomalejší, než oni, Jason s Aodhanem zůstali tvrdohlavě po jejím boku. Na šíji ucítila oheň. Ohlédla se přes rameno a zjistila, že okraj celého inferna byl pouhé vteřiny od nich.
„K zemi!“ vykřikla. „K zemi!“
Výbuch je zasáhl silou dvou-tunového náklaďáku. Poškodil jim křídla a mrskl s nimi k zemi, jakoby byli pouhými skleněnými střípky.

12 komentářů:

  1. Děkuji za krásný překlad další kapitolky ! ! ! Marta

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji Ti, je to napínavé :). Markéta

    OdpovědětVymazat
  3. díky za další díl, nemůžu se dočkat zítřka:)

    OdpovědětVymazat
  4. Veľmi pekne ďakujem.

    OdpovědětVymazat
  5. Moc děkuji za překlad. Veronika

    OdpovědětVymazat
  6. Ďaakujem za preklad.To som teda zvedavá.Lenka:)

    OdpovědětVymazat
  7. Teda, takhle to utnout :( Už se nemůžu dočkat zítřka

    OdpovědětVymazat
  8. Moc díky za další překlad. Katka

    OdpovědětVymazat
  9. Taky moc děkuji. Ala

    OdpovědětVymazat
  10. Ďakujem, strašne moc!! lil :)

    OdpovědětVymazat