Důležité info

Přesun stránek proběhl z : http://knizkyhezkycesky.blog.cz/

Archangels Storm - 31. kapitola

31
„Jen samotná Neha zná pravdu o našich podezřeních,“ pronesl Jason a dál nad tím přemýšlel, „a pokud máme pravdu a tvá matka je skutečně na svobodě, tak jí neublíží, kdyby se to Neha dozvěděla.“
Upír s tmavě rezavými vlasy pravděpodobně nebyl jediný z Nivritiných lidí, které našla a shromáždila.
„Neha by také mohla tušit, kde by si Nivriti mohla vybudovat svou základ-„ Mahiye v ten moment vyšel z hrdla přiškrcený zvuk. „Pokud je tím vrahem skutečně má matka, tak vím, proč zabila Arava.“

Jason to také věděl. Ten muž Mahiye ublížil – ublížil Nivritině dceři, a proto si zasluhoval potrestat - a on s tím neměl žádný problém. Když si uvědomil svůj pohled na věc, donutilo ho to zamyslet se nad tím, co pro něho vlastně Mahiya znamenala. Nenašel na to žádnou odpověď, místo toho ho napadla odpověď na její dřívější otázku. „Ne, neřeknu to Neze.“
Mahiya se zachvěla a zavrtěla hlavou. „Ne, to nejde. Pokud Nivriti zabila Shabnam, tak ji nemohu chránit.“
„Tohle nemá s ochranou Nivriti nic společného.“
Mahiya si zkoumavě prohlížela jeho tvář. „Tak s čím?“ Popošla k němu blíž a položila mu dlaň na hrudník. Její dotek byl něžný a nebylo v něm nic vlastnického ani majetnického. V ten moment věděl, že si nemalovala žádné vzdušné zámky a neočekávala od něho nic jiného, než že bude mužem, kterým byl. Něco napjatého v jeho jádru se uvolnilo. Nechtěl svůj vztah s Mahiyou ukončit, ale pokud by si ho chtěla přivlastnit, pokud by se domáhala nějaké společné budoucnosti, kterou jí nemohl nabídnout, byl by k tomu přinucen. Nemohl jí poskytnout to, co měl Dmitri s Honor nebo Raphael s Elenou.
„Rukojmí,“ řekl a položil jí dlaň na bedra. „Pokud Neze tuhle informaci poskytnu, dám jí tím rukojmí.“
Mahiya s bolestným pochopením vytřeštila oči, ale zavrtěla hlavou. „Tím bys riskoval porušení krevní přísahy, Jasone.“ Zašeptala zuřivě. „A to by mohlo znamenat tvou smrt.“
„Ještě máme čas.“ Dokud si nebyl jistý, že byla Nivriti naživu, mohl zachovat mlčení, aniž by to bylo v rozporu s jeho přísahou. „Nehodlám ohrozit tvůj život.“ Už se rozhodl a jeho volbou byla žena s očima jasnýma jako byly oči divokého a nebezpečného stvoření. Pro ni by tasil svůj meč, ne pro ženu archanděla, zahořklou staletími trvající nenávistí.
Mahiye se zachvěl spodní ret. „To nesmíš.“ Prsty ho pohladila po čelisti a pak se její jemné rty dotkly těch jeho. „Děkuji, že mě stavíš na první místo. To nikdy nikdo neudělal a já si to budu navždy pamatovat.“ Pak se jí zlomil hlas. „Ale sám si řekl, že Neha by mohla vědět, kde se má matka ukrývá. Nemohu svůj vlastní život stavět před ten Shabnamin. Její krev stále křičí po spravedlnosti. Pokud máme pravdu, pak má matka zabila i ji a k tomu žádný důvod neměla.“
„Jeden důvod by tu byl – Shabnam byla Nehy nejoblíbenější dvorní dámou.“
Mahiya si zvedla k ústům chvějící se ruku. „Jako kdyby dítě ze žárlivosti zničilo nejoblíbenější hračku svého sourozence.“ Při jejích zděšených slovech se pevností roznesl vzdálený výkřik.
Tentokrát je nečekalo žádné tělo mrtvého anděla nebo upíra, ale stejně se jim naskytl pohled na jatka. Snad na každém čtverečním centimetru veřejné audienční místnosti se povalovaly kousky znetvořených těl nejméně dvaceti Nehy mazlíčků a sloupy, které nesly váhu budovy, byly celé potřísněné jejich krví.
„Tohle muselo zabrat spousty času.“ Mahiya si klekla vedle mohutného těla hroznýše, jehož suchá kůže se ještě stále nádherně zeleně leskla. „Tihle hadi se nedají zkrotit – jdou jen k Neze. Tohle si vyžádalo jak hodně stopování, tak hodně trpělivosti.“
Jason v jejím hlase zaznamenal smutek a s nevyřčenou otázkou se setkal s jejím pohledem.
„Po tom co jsem zažila v Guardianovi,“ odpověděla mu s napjatým úsměvem, „se sice při pohledu na Nehy oblíbená stvoření nemůžu vyhnout strachu, který mě ochromí, ale nemám v úmyslu se jím nechat ovládat.“ Z jejího hlasu zaznívalo pevné odhodlání. „Snažím se sama sobě připomínat to, co jsem vždycky věděla – že když si jich nebudu všímat, vyhnout se mi stejně tak, jako já jim. Rozhodně si nezasloužili takovýhle masakr.“
V ten moment dovnitř zavál vítr a venku přistála Neha. Její tvář byla ztělesněním hněvu a zármutku. Aniž by řekla jediné slovo, popošla k okraji audienční místnosti a jen se dívala. Působila, jakoby si dělala výčet každého jednotlivého hada, který byl zmasakrován. A to oni byli. Hroznýš, vedle kterého klečela Mahiya se zdál jedinou výjimkou, ale při bližším zkoumání se ukázalo, že i jeho těla byla jen polovina.
Po té, co byli rozsekáni na kousky, je někdo jednoduše rozhodil po celé místnosti. Něco takového by bylo za bílého dne zhola nemožné, ale tahle konkrétní oblast byla uprostřed noci zcela opuštěná – důvodem takhle brzkého objevení byla milenecká roztržka, jejímž výsledkem byl rozmrzelý upír, který se bezcílně potloukal po pevnosti.
„Poznáš z jejich těl něco bližšího?“ Zeptala se Neha s ledovou zdvořilostí.
Jason zavrtěl hlavou. „Jen to, že ostří, které bylo použito, byl pravděpodobně řeznický sekáček.“ Jednoduchý, přesný řez. „Existuje mezi těmi, kteří byli zabiti nějaký vzorec?“
Nehy pohled sklouzl k několika zohaveným hadím tělům. „Byli to ti nejpoddajnější – starší tvorové, kteří už si na lidi natolik zvykli, že se před nimi neschovávali.“ S křídly pevně přitisknutými k páteři a zvednutými nad krví potřísněnou podlahou Neha dodala, „musím se o ně postarat.“ Pak si vzala od dvorní dámy, která dorazila spolu s ní proutěný koš.
Aniž by řekla jediné slovo, si Mahiya vzala další koš a pomáhala Neze sesbírat pozůstatky hadích těl. Ticho, které je obklopovalo, bylo tíživé a Jason téměř dokázal na kůži cítit Nehy temný hněv. Ale to nebylo to, na co se soustředil. Byl si téměř jistý, že někde venku ve stínech – na dohled od audienční místnosti – stál někdo, kdo se vysmíval Nehy trápení.
Nicméně ani jeho oči s výjimečným darem nočního vidění, nedokázaly proniknout hutnými černými stíny, které obklopovaly vnitřní výklenky a prostor velkých vstupních dveří, které měl ve svém zorném poli. Pátrání po viníkovi, který je sledoval, by bylo zbytečné. On nebo ona měl výhodu předem naplánované únikové cesty a v době, kdy by se Jason dostal na místo, kde se právě nacházel, by byl dávno pryč.
Místo toho se rozhodl stát na stráži a navzdory nepřetržitému pozorování okolních stínů, neztrácel přehled o tom, kde se zrovna nacházela Mahiya.
„Pojď.“ To bylo vše, co Neha řekla, než se i s košem v ruce vznesla k obloze. Mahiya vzlétla hned za ní a Jason je následoval. Vyletěl nad ně, aby měl neustálý přehled, ale Neha neletěla nikam daleko. Zhruba o pět minut později přistála na malé horské plošině. Uprostřed toho otevřeného prostranství se nacházel placatý šedý kámen, posazený na vrcholku dalších, menších kamenů, které byly hladké jako cihly a poskládané do tvaru rozložité, ale nízké pyramidy.
Neha položila oba koše na vrchní placatý kámen, pak se k nim sklonila a něco zašeptala. Její hlas byl tak tichý, že okolní vánek její slova odnesl dříve, než se k Jasonovi stihla dostat. O vteřinu později už se pod jedním košem objevil první pramínek kouře.
V momentě, kdy Neha od té malé pohřební hranice odstoupila, už oba koše olizovaly jasné plameny a Jason pochopil, že nové schopnosti ženy archanděla se netýkaly jen ledu, ale také ohně. Led dokázal zranit, ale oheň… oheň se mohl proměnit ve velmi krutou zbraň s vyhlazovacím účinkem. A Neha mohla touhle mihotavou žluto-oranžovou smrtí zaútočit rovnou z oblohy.   


14 komentářů:

  1. Díky moc za další skvělou kapitolu

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji moc za další kapitolku :)

    OdpovědětVymazat
  3. Veľmi pekne ďakujem

    OdpovědětVymazat
  4. Moc děkuju za překlad

    OdpovědětVymazat
  5. Nelo, moc a moc Ti děkuji za další kapitoly. Pokaždé, když přidáš kapitolu, mám hned lepší náladu. Mohu se na chvíli přenést do světa fantasie a zapomenout na starosti. Neumíš si představit, jak moc jsem Ti vděčná, protože si uvědomuji, že překládat, a ještě tak skvěle, je časově hodně náročné. Myslím si, že nejsem sama, kdo si Tvé práce váží. Ještě jednou moc děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já děkuji Tobě Lidko. Každá pochvala mých překladů mi dělá obrovskou radost :) Nela

      Vymazat
  6. Srdečná vďaka za preklad ďalšej kapitoly... :-);-)

    OdpovědětVymazat
  7. Opět velký dík za kus práce. Každá kapitolka je očekávaná. Díky moc.

    OdpovědětVymazat
  8. Ďakujem krásne a veľmi sa teším na pokračovanie :)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc díky za pokračování, Míša

    OdpovědětVymazat
  10. Super ! ! ! Děkuji mnohokrát za Tvoji práci s překladem. ! ! !

    OdpovědětVymazat
  11. Ďakujem za preklad ďalšej kapitolky :)

    OdpovědětVymazat