Důležité info

Přesun stránek proběhl z : http://knizkyhezkycesky.blog.cz/

Archangels Storm - Epilog

Epilog
Mahiya věděla, že Jason bude nakonec přinucen odejít – šéf špionáže prostě nemohl zůstat na jednom místě napořád. Byla vděčná za poslední dva týdny, které strávili bok po boku, když si zařizovali svůj nový domov, a kdy se Jasonovi dařilo obstarat na dálku veškeré informace, které potřeboval.
„Zdá se, že Neha s Nivriti zatím stále udržují příměří,“ pronesl před týdnem. „Ale je nemožné předvídat, co by mohlo následovat – jejich bitva se nedá s ničím srovnávat.“
„V tom s tebou souhlasím.“
Nyní, sedm dní po této konverzaci, se její milenec chystal odejít. Měl namířeno neznámo kam a nevěděla ani na jak dlouho.

„Může se stát, že tě nebudu moci pravidelně kontaktovat,“ pronesl. Muž, který ji dnes ráno probudil něžným polibkem, byl pohřben pod obsidiánovou ocelí, která halila šéfa špionáže.
„Ale zavolám ti tak často, jak to bude možné – a pokud bys mě nemohla sehnat, zavolej Raphaelovi, nebo komukoli ze Sedmy. A pokud bys raději mluvila s ženou, Elena s Jessamy ti budou schopny obstarat jakoukoli informaci.“
Mahiya byla smířená s tím, že tenhle muž jí nikdy neřekne, že ji miluje, nikdy jí nepřinese kytici nebo neprojeví žádná romantická gesta. A možná ani sobě, ani jí nikdy nepřizná, že mu na ní záleželo - že jejich smyslné spojení bylo ve skutečnosti srdeční záležitostí.
Ale na co by potřebovala sladká slůvka a lichotky? Vyrostla na dvoře prosyceném lží a neupřímností, obklopená tisíci intrikami. Eris Neze opakoval stále dokola, jak ji miloval a Nivriti říkal to samé.
Ne. Mahiye na slovech nezáleželo a nikdy nebude.
„Já vím,“ odpověděla na všechny jeho instrukce. „Mám uložená všechna jejich čísla.“ Položila mu dlaně na ramena a stoupla si na špičky, aby si ukradla polibek, který jí bude muset stačit, než se k ní vrátí zpátky. „Budeš mi chybět,“ zašeptala proti jeho rtům. „A pokud na sebe nebudeš opatrný, tak mě rozzlobíš.“
Položil jí dlaň na bedra a sklonil se k ní. „Vrátím se domů, co nejdřív to bude možné.“
To, že tohle místo přijal za svůj domov, za svůj bezpečný ráj, jí stáhlo hrdlo hlubokými emocemi. Odtáhla se od něho a propletla si s ním prsty jedné ruky. „Vyprovodím tě na okraj svého kopce.“ Byl to vtip – malý pahorek, který se rozkládal za domem, se dal stěží nazývat kopcem, ale ona na tom trvala – a když se před dvěma dny probudila, našla na něm krásnou dřevěnou ceduli, na které bylo napsáno „Mahiyin Kopec“. Pokaždé, když tu značku viděla, se usmála a zamilovala se do Jasona ještě o něco víc.
Když procházeli zahradami, Jasonovo křídlo se otíralo o to její. Vzduch prosycovala smyslná vůně divoce rostoucích růží a na kůži cítila vřelost slunečních paprsků. Její matka byla naživu, ale byla nebezpečným stvořením, které tak docela nechápala. Neha mohla každým dnem rozpoutat ve svém regionu válku a Lijuan opět začínala vystrkovat růžky. Budoucnost byla obestřena temnými stíny… a přesto tenhle okamžik byl prostě perfektní.
Až příliš brzy se ocitli na vrcholku toho směšně malého kopce a Jasonovy prsty jí vyklouzly ze sevření. A když roztáhl křídla a vzlétl, ani jeden z nich nepromluvil. Jeho peří se v záři slunečních paprsků černě mihotalo a jeho síla byla skvostná.
Místo toho, aby tak, jako vždy vylétl vysoko nad vrstvu mraků, nad ní zakroužil… a pak to uslyšela.
Jeho hlas byl tak ryzí, že to nemělo přirovnání. Byl tak čistý a dokonalý, že utichlo všechno ptactvo a přestal vát i vítr. Téměř se jí z toho zastavilo srdce, pak se roztříštilo na kousíčky a opět se poskládalo dohromady. Bolest, kterou pocítila, neměla ani začátek, ani konec.
Dokud na rtech neochutnala sůl, vůbec si neuvědomila, že klesla na kolena a začala plakat. „Jediné písně mého srdce byly ty, ze kterých se Útočiště topilo v slzách, a proto jsem přestal.“
Tahle píseň nepatřila Útočišti. Patřila Mahiye. A slzy, které uronila, v sobě nenesly ani špetku zármutku. Mahiya se v něm mýlila… protože Jason – její divoká bouře – jí právě vyznal svou lásku. Pronikavá radost, která čišela z jeho písně, ji nesmazatelně a nenávratně označila za jeho. Vrátím se domů brzy, princezno.

KONEC J




19 komentářů:

  1. Skvělé ! ! ! Díky moc za překlad celé knihy. Jsi skvělá. Přeji Ti zasloužený odpočinek a krásné Vánoce ! ! !

    OdpovědětVymazat
  2. Díky moc , skvělý překlad celé knihy. Udělala jsi mi obrovskou radost. Děkuji !!!

    OdpovědětVymazat
  3. jak jsem už psala několikrát, miluju tuhle sérii takže jako pokaždé děkuji za tvůj úžasnej překlad celé knihy a těším se až si po odpočinku pustíš do další ;) Dráža

    OdpovědětVymazat
  4. MOC DÍKY ZA POSLEDNÍ STRÁNKY.

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělý konec :)
    Díky za překlad .

    OdpovědětVymazat
  6. Krásný závěr nádherné knihy, moc děkuji, míša

    OdpovědětVymazat
  7. Nádhera.. Děkuji za tvoji práci

    OdpovědětVymazat
  8. Dakujem ,krasny zaver .momo:)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc děkuju za krásný překlad

    OdpovědětVymazat
  10. Moc ti děkuji za skvělý překlad!!☺

    OdpovědětVymazat
  11. Úžasné.. Děkuji

    OdpovědětVymazat
  12. Děkuji. Všechny ty knihy jsou skvělé!! Žádná béčková série!! Krásně to převyprávíš, prostě super překlady. Nemůžu přestat číst, těšit se... Doufám, že tě to neomrzí.
    Alena

    OdpovědětVymazat
  13. Moc diky za skvělý překlad. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  15. Moc děkuji za úžasný překlad

    OdpovědětVymazat
  16. Překlad je super. Moc děkuju

    OdpovědětVymazat